Educatief project

Beste leerlingen, leerkrachten, … 

Wij, studenten aan de lerarenopleiding secundair onderwijs in Vorselaar, willen jullie graag ons nieuwe project “Bee Creative” voorstellen. We hebben hier gedurende enkele maanden hard aan gewerkt en zijn dan ook fier dat jullie ons project zullen uitvoeren.

“Bee Creative” is een lespakket voor leerlingen uit de tweede graad over de problematiek rond het verdwijnen van bijen (en andere bestuivers). Het probleem doet zich niet enkel voor in ons Belgenlandje, het gaat stukken verder. Het klimaat is belangrijk, dat hebben jullie de laatste maanden ongetwijfeld van dichtbij (of van veraf) in het nieuws gezien. Misschien zijn er zelfs leerlingen onder jullie die mee gingen betogen voor het klimaat. Maar wat over het algemeen nog te weinig geweten is, is dat bijen een belangrijke taak vervullen om ons klimaat in stand te houden.

Wij hopen jullie aan de hand van dit lessenpakket op de hoogte te brengen van het belang van bijen en andere bestuivers, maar daarnaast hopen wij jullie vooral te sensibiliseren om hier ook effectief iets aan te doen. Jullie zijn mee verantwoordelijk voor de toekomst van onze bijen en dus ook van de toekomst van de aarde en de mensheid in het algemeen. Bee yourself! Bee happy! Bee creative! Bee the change you want to see in the world!

Veel succes met het uitvoeren van ons lessenpakket “Bee Creative”!

Leerrijke groetjes

Studenten lerarenopleiding secundair onderwijs Thomas More Vorselaar

– link naar website: https://beeawareeducatiefproject.weebly.com/